Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 

Soorten bruidsboeketten


Bruidsboeketten zijn er in vele verschillende soorten, vormen en maten. Voordat je een trouwboeket gaat bestellen bij een bloemist is het handig om eerst te kijken welk type bij jou past. Vanaf dat punt laat je je adviseren welke soorten bloemen verwerkt kunnen worden bij die vorm. Hieronder vind je alle soorten trouwboeketten.
 

Biedemeier bruidsboeket

De biedermeier bruidsboeket is van Europese invloed. De bloemen zijn zorgvuldig gerangschikt in gedefinieerde cirkelvormige patroon van verschillende gekleurde bloemen, elke ring met één type bloem. Van oorsprong uit Zwitserland, werden vaak schillen van sinaasappel- en citroenbomen toegevoegd. De biedermeier heeft een zeer aangename geometrie en is weer opnieuw populair vanwege de dramatische schoonheid en contrast.

 

biedemeier_bruidsboeketBiedemeier bruidsboeket

Druppelvormige bruidsboeket

Het druppel boeket is de meeste formele en ook de meest traditionele van de bruidsboeketten en is ontworpen dat het sierlijk over de handen van de bruid naar beneden stroomt voor een verfijnde en gestileerde look, bijna elke bloem kan worden gebruikt in deze stijl. Het boeket is rond aan de top maar puntige onderaan.

Waterval bruidsboeket

Een waterval boeket lijkt op de druppel bruidsboeket. Het verschil is: dat de druppel wat ronder en boller van vorm is en de waterval loopt wat breder door naar beneden en daardoor ook groter dan de druppel bruidsboeket.

 

Druppel_waterval_bruidsboeketDruppel en waterval bruidsboeket


Lineair bruidsboeket

Een lineair bruidsboeket heeft een hele moderne uitstraling. Het is een trouwboeket dat, de naam zegt het al, lineaire vormen heeft. Vaak zijn de grootste takken in de vorm van een Y, maar in principe kan het bruidsboeket alle vormen aannemen. Bij deze techniek wordt veel gebruik gemaakt van een basis van draad of groen en worden er zeer weinig bloemen gebruikt. De bloemen die gebruikt worden zijn meestal van 1 of 2 soorten. Bij een lineair bruidsboeket moet je denken aan de klassieke vorm van een ongelijke driehoek die overigens prima in een moderne uitvoering te maken is.

 

Composiet bruidsboeket

De samengestelde bruidsboeket dateert uit de vroege 20e eeuw, meestal gebruikt voor bruiden met een grotere budget. Dit trouwboeket is opgebouwd met honderden bloemenblaadjes, om het er samen uit te laten zien als 1 enorme bloem. Deze stijl is simplistisch in ontwerp, maar sierlijk en elegant. Het werkt goed in meer intieme, geavanceerde bruiloften.

 

Pols bruidsboeket

​Een polsboeket of bloem is een armband en wordt als klein bloemboeket gedragen op de pols. Meer corsage dan bruidsboeket, deze stijl bestaat uit een kleine bloemen. Een geweldig alternatief voor een traditionele bruidsboeket, voor bruidjes die geen zin hebben om de hele tijd met een bruidsboeket rond te lopen, of je vind het gewoon veel mooier.. Het polsboeket wordt gedragen door bruiden en bruidsmeisjes die het uiterlijk willen van een trouwboeket, maar hun handen vrij willen hebben. De polscorsage kan worden gemaakt in elke gewenste combinatie van bloemen en wordt af en toe wordt aangevuld met linten en parels.

 

polsboeket_linear_composietPolsboeket, linear bruidsboeket en composiet bruidsboeket

Halvemaan bruidsboeket

Het halve maan bruidsboeket wordt weergegeven in de vorm van een kwart maan, er worden bloemen in verwerkt met duidelijke vormen, vaak zijn dit dan orchideeën. Bloemen zijn meestal taps toelopende en uitgebreid aan elk uiteinde, terwijl het centrum compacter is. Kan symmetrisch zijn of asymmetrisch. Deze stijl is perfect voor trendy en moderne bruiloften.


Minimalistisch bruidsboeket

Vandaag de dag is "less is more" en kan een bruidsboeket uit maar één bloem of twee bloemen bestaan. Je kan voor tropische bloemen kiezen voor in het boeket, of noten en bessen. Zelfs mos, takjes of een vogelnestje zijn bruikbaar.


Eigentijdse bruidsboeketten

Eigentijdse bruidsboeketten zijn vaak geen standaard boeketten. Ze zijn vaak heel strak en modern . Dit kan een langwerpig bruidsboeket zijn die je aan je arm kun hangen, een hele strakke ronde trouwboeket, maar het kan ook in een hartvorm, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Eigentijdse bruidsboeketten


- Wil je nog meer inspiratie over bruidswerk voor jullie huwelijksdag, bezoek dan ook de pagina Zijden bruidsboeketten en kijk of een zijden boeket misschien wel iets voor jou is. 
- Wellicht wil je ook nog wel info lezen over de betekenis van de bloemen in het bruidsboeket .