Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Parels als bruidssieraden of trouwsieraden?

Accessoires voor de bruid

Heb jij jouw droomjurk al gevonden? Dan wordt het hoogtijd dat je op zoek gaat naar de perfecte bruidssieraden. Op de mooiste dag van je leven zijn sieraden erg belangrijk. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Bruidssieraden maken je look compleet en laten je stralen. Wanneer je voor een subtiel trouwsieraad gaat, kun je ze na de bruiloft ook nog doordragen. Zo heb je altijd een blijvende herinnering aan deze speciale dag. De meeste bruiden kiezen voor parels. En waarom? Dat lees je in dit artikel. 

De geschiedenis van de parels

Veel bruiden dragen parels op hun bruiloft, maar waarom? De liefde voor parels is jaren geleden al begonnen. In de Romeinse tijd waren parels een symbool voor rijkdom en sociale status. De oude Grieken geloofden dat parels voor een harmonieus huwelijk zorgden. En de ridders in de Middeleeuwen droegen parels op het slagveld omdat ze dachten dat het hun zou beschermen. Op een gegeven moment waren parels zo hoog aangeschreven dat verschillende Europese landen wetten aannamen om te voorkomen dat parels gedragen werden door mensen die niet van adel waren. Maar in 1900 kwam hier verandering in. Het kweken van parels begon en zo werden parels bereikbaar en betaalbaar voor iedereen. Tegenwoordig worden parels gedragen bij bruiloften, speciale gelegenheden en ook de leden van het Koningshuis dragen vaak parels. Parels worden geassocieerd met schoonheid en puurheid. 

Bruidssieraden

Waar komen parels vandaan?

Parels zijn de enige juwelen die door een dier gemaakt worden. Ze komen uit de zee of uit een meer en er wordt verder niets meer aan gedaan. Parels krijgen geen behandeling en worden ook niet geslepen. Ze zijn van zichzelf al prachtig en klaar om tot sieraad verwerkt te worden. 

Parels op een bruiloft

Een parelketting, hanger of armband als trouwsieraad is een perfecte keuze. Sieraden met parels zijn subtiel en kunnen dus ook na de bruiloft prima doorgedragen worden. Bij jouw trouwjurk zijn parel oorbellen sowieso onmisbaar. Parels worden vaak cadeau gegeven door de moeder van de bruid. Dit kunnen nieuwe parels zijn, maar je ziet ook vaak dat de parels generatie op generatie worden doorgegeven. Hebben jullie een aantal bruidsmeisjes op het huwelijk? Als blijk van waardering kun je ze een mooie parelarmband geven. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar wordt wel vaak gedaan. 

Bruidssieraden

Welk sieraad past bij mij?

Ben jij het uitbundige type? Dan kun je met je bruidssieraden ook wel iets verder gaan. Kies voor een parelsnoer met meerdere rijen parels, of wat dacht je van een sieraad gecombineerd met strass steentjes of diamantjes. Voor de bruid die het wat subtieler wil houden: kies een parelsnoer met hele fijne 5 mm pareltjes en een eenvoudige gouden sluiting. Parelkettingen zijn ook in verschillende variaties verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een rij parels, maar ook een enkele parel aan een hangertje is zeer gewild. Een subtiel sieraad wat toch aanwezig is. Vaak wordt de parelketting met een armband en oorbellen als set gecombineerd. Zo krijg je wel het mooiste resultaat. 

De bruidssieraden kun je het beste uitzoeken en passen in de bruidsmodewinkel waar jij je trouwjurk hebt gekocht. Zij kunnen je advies geven en de verschillende soorten sieraden laten zien. Ook weten zij wat voor jurk je hebt gekozen dus kunnen zij de kleuren goed op elkaar afstemmen. Mocht het sieraad niet helemaal goed passen, dan wordt het op maat voor je gemaakt. Heel veel succes!