Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in de gemeente Tholen

Als je gaat trouwen, kun je met de gemeente afspraken maken over het sluiten van jullie huwelijk. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de trouwceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kunnen minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen zijn. Gratis trouwen? Het is mogelijk om in de gemeente gratis te trouwen, er zijn dan wel minder mogelijkheden.

Voorwaarden

• Jij en je partner zijn allebei 18 jaar of ouder.
• Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
• Je mag niet trouwen met uw eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
• Je mag niet gedwongen worden om te trouwen.
• Sta je onder curatele? Dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Tholen
• Stadhuis Tholen
• Het Raedthuys Restaurants & Suites

Trouwen, eigen locatie

Je kunt zelf kiezen waar je trouwt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen je ook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

In de gemeente Tholen is het mogelijk om kosteloos te trouwen! Dat kan op maandag en dinsdag om 09.00 uur en om 09.30 uur. Een kosteloos huwelijk heeft een sober karakter. Zo is er geen mogelijkheid om een ambtenaar van de burgerlijke stand te kiezen en wordt er geen toespraak gehouden. Deze sobere trouwceremonie neemt ongeveer 10 minuten in beslag en vindt plaats in de raad/trouwzaal van het gemeentehuis.

Meer informatie over trouwen in Tholen

Gemeentehuis Tholen
Hof van Tholen 2
4691 DZ Tholen
Tel: 0166 668200
Website: www.tholen.nl
E-mail: gemeente@tholen.nl