Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in de gemeente Kapelle

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Een huwelijk begint met de huwelijksvoltrekking door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Wij wensen je veel succes bij de voorbreiding van het huwelijk. De gemeente maakt er samen met jou een onvergetelijke dag van.

Voorwaarden

• Jij en je partner zijn allebei 18 jaar of ouder.
• Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
• Je mag niet trouwen met je eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
• Je mag niet gedwongen worden om te trouwen.
• Sta je onder curatele? Dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

Trouwlocaties

• Het gemeentehuis
Gasterij Schoudee
• De Heyzon
• Goldies Travel, schip: Amelia (max. 20 personen)
• Hotel Wemeldinge

Locatie naar keuze

Er is ook een mogelijkheid om zelf te bepalen op welke locatie de huwelijksvoltrekking gaat plaatsvinden in Kapelle. Dit kan echter alleen in een gebouw en onder bepaalde voorwaarden. Een huwelijksvoltrekking in de open lucht is niet toegestaan. Er zijn een aantal punten waar rekening mee moet worden gehouden als je ervoor kiest op een locatie naar keuze te trouwen. 

Trouwambtenaren

Er zijn in de gemeente Kapelle verschillende trouwambtenaren die huwelijk sluiten, ook wel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand genoemd. Alle trouwambtenaren zullen een persoonlijke speech houden. Daarvoor bezoeken zij het bruidspaar thuis om door te spreken wat de wensen zijn voor de huwelijksdag. Een bijzondere trouwceremonie vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Den bijvoorbeeld aan ideeën over sfeer, thema, het verhaal of de muziek. Voor de trouwambtenaren is het belangrijk dat het bruidspaar het middelpunt van deze onvergetelijke dag is. Zij willen graag dat de trouwdag een stralende dag wordt waarop met een goed gevoel wordt teruggekeken, een heel huwelijk lang! Tenslotte is het huwelijk een nieuwe mijlpaal in jullie leven, een bijzondere gebeurtenis waarover vaak lang is nagedacht. Het is iets unieks. Het is een dag waarop er samen met de mensen die jullie lief zijn gelachten, geluisterd, gestraald en genoten wordt. Het wordt jullie feest!

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandagmorgen om 09.00 en 09.30 uur is er de mogelijkheid om gratis te trouwen. Hierbij mogen in totaal 10 personenn (inclusief het bruidspaar) aanwezig zijn. Deze huwelijk worden voltrokken zonder ceremonie en toespraak.

Meer informatie over trouwen in Kapelle

Gemeente Kapelle
Kerkplein 1
4421 AA Kapelle
Tel: 0113 333110
Website: www.kapelle.nl
E-mail: gemeente@kapelle.nl