Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_borsele

Trouwen in de gemeente Borsele

Willen jullie trouwen in de gemeente Borsele? In Borsele kunnen aanstaande bruidsparen zelf een locatie aandragen waar ze willen trouwen. Dit kan zowel een particuliere als een openbare locatie zijn. Op deze pagina vind je alvast alle informatie die je nodig hebt om te kunnen en mogen trouwen in de gemeente Borsele.

Voorwaarden

• Jij en je partner zijn allebei 18 jaar of ouder.
• Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
• Je mag niet trouwen met je eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
• Je mag niet gedwongen worden om te trouwen. 
• Sta je onder curatele? Dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• De Boerderij
• Op locatie

Trouwen op locatie

In Borsele kunnen aanstaande bruidsparen zelf een locatie aandragen waar ze willen trouwen. Dit kan zowel een particuliere als een openbare locatie zijn. Als de locatie voldoet aan een antal voorwaarden wordt deze voor 2 dag aangewezen als "huis der gemeente", een vereiste om een huwelijk te laten voltrekken.

Trouwambtenaren

De gemeente Borsele heeft trouwambtenaren in dienst. In een persoonlijk gesprek kun je je wensen en bijzonderheden met betrekking tot de huwelijksvoltrekking kenbaar maken. Op schriftelijk verzoek is het ook mogelijk een eigen trouwambtenaar aan te stellen. Deze persoon moet door het college van burgemeester en wethouders worden benoemd (voor 1 dag) en door de rechtbank in Middelburg worden beëdigd.Deze procedure duurt minimaal 3 maanden.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt kosteloos trouwen op maandag- of dinsdagmorgen om 09.00 uur. Meer informatie over het kosteloze huwelijk kun je opvragen bij de gemeente Borsele.

Meer informatie over trouwen in Borsele

Gemeente Borsele
Stenevate 10
4451 KB Heinkenszand
Tel: 0113 238283
Website: www.borsele.nl
E-mail: info@borsele.nl